Gå til indhold
Klædt på til forandring hos GLS

Nyhed -

Klædt på til forandring hos GLS

”Det er vigtigt, at vi står stærkt i de konstante forandringer, vi oplever i vores virksomhed og branche” fortæller Karsten Klitmøller, General Manager for GLS Denmark. ”Hvad enten det er pakkeboom grundet Corona eller nye tendenser i markedet, så skal GLS og dets medarbejdere være klædt på til opgaven og forberedt på at omstille sig hurtigt til nye krav fra markedet”.

Den vækst, som GLS har oplevet i takt med den hastigt voksende nethandel og en deraf naturlig vækst i antallet af medarbejdere, har resulteret i indtil videre udvidelse af flere depoter og to nye lokationer til administrationen i Kolding i løbet af en kort årrække.

Derudover har virksomheden gennemgået en transformation fra det typiske B2B-fokus til også at servicere den private forbruger direkte - dette har synliggjort behovet for at tænke anderledes og kunne agere fleksibelt. At klæde ledere og medarbejdere bedre på til at stå stærkt i de forandringer, der forventes at komme flere af.

Siden midten af 2019 har GLS haft et særligt fokus på at arbejde kontinuerligt med forandringer – både ud fra et lederperspektiv og ud fra et medarbejderperspektiv.

Det stærkeste element i GLS’ koncept til at forstå og arbejde med forandringsprocesser er det fælles sprog, som denne fokus har bibragt. Startende med at kigge indad på os selv og hvordan vi agerer som menneske blev alle ledere af funktionærer hos GLS sendt på et 2-dages kursus. En lærerig omgang hvor vi fik godt indblik i og forståelse for reaktionsmønstre og hensigtsmæssig kommunikation af forandring.

Efterfølgende er kursusforløbet blevet udvidet til også at involvere både funktionærer og ledere af timelønnede, og indtil videre har mere end 150 medarbejdere fået inspiration, træning og forståelse for de nye redskaber og lært at tale det nye fælles sprog.

Tilbagemeldingerne fra organisationen yderst positive og giver energi til at fortsætte det nye fokus i hverdagen. Kursusrækken er – for at fastholde og udvide læringskurven - suppleret med bl.a. videoer og en bog, der netop synliggør både lederens og medarbejderens perspektiv sidestillet, så begge parter kan se, hvad den anden gennemgår af overvejelser og reaktioner i de enkelte aspekter i forandringsprocessen.

Næste tiltag hos GLS bliver et heldagskursus, der tager udgangspunkt i den amerikanske model ADKAR – igen startende med lederne, så det bliver testet og forankret i de enkelte afdelinger. GLS skyder den nye kursusrække i luften til efteråret 2020 og der er store forventninger til resultatet. 

Emner

Pressekontakt

Marketing og kommunikation

Marketing og kommunikation

Pressekontakt GLS Denmark og GLS Express 76 33 11 00

Kvalitetsførende inden for pakkedistribution i Europa

Med mere end 1.750 PakkeShops i Danmark og et stærkt europæisk netværk er GLS en seriøs partner til det danske erhvervsliv.

GLS
Kokmose 3
6000 Kolding
Danmark