Få vores nyheder på mail

Nye tiltag sikrer fortsat høj leveringssikkerhed

Nyhed   •   Mar 18, 2020 15:38 CET

Modtagere kan nu kvittere for pakkelevering på selve pakkelabelen.

GLS tilbyder nu sine modtagere tre nye muligheder for at bekræfte levering af pakker. Alle modeller sikrer en fortsat høj leveringssikkerhed og overholder samtidig myndighedernes skærpede anvisninger i disse specielle tider.

Midlertidig fuldmagt

Modtager kan printe en midlertidig fuldmagt (link til fuldmagt)og hænge den uden for sin indgangsdør, så vores chauffør ser den. Hvis ikke modtager kan printe fuldmagten, må den gerne skrives af i hånden.

GLS-chaufføren kobler den sammen med GLS’ fuldmagtsystem, tager et billede af fuldmagten, scanner pakkerne og placerer dem som angivet på fuldmagten.

Denne løsning er specielt velegnet, hvis der skal leveres flere pakker til samme modtager.

Afsender ser som altid beviset for leveringen i sit GLS-system - nu angivet med FM for fuldmagt og en talkode.

Kvittering på pakkelabelen

Nyeste tiltag fra GLS’ side er muligheden for at kvittere for pakken direkte på pakkens label. Det vil foregå efter denne fremgangsmåde:

  • GLS-chaufføren stiller pakken og går 2 meter tilbage.
  • Modtageren kvitterer på labelen på pakken - med sin egen kuglepen.
  • Modtageren går 2 meter væk fra pakken.
  • GLS-chaufføren går hen til pakken igen og tager et billede af underskriften på labelen.

Pakken er nu leveret med kvittering, og afsender kan som altid se kvitteringen i GLS-systemet - helt som de er vant til.

Denne model er en nem og enkel løsning, hvis der skal leveres en enkelt eller få pakker. 

Midlertidig dispensering af underskrift i GLS PakkeShops
Med øjeblikkelig virkning afviger GLS fra sit krav om underskrift på scanneren i vores PakkeShops.

Vi håber på vores kunders forståelse for denne dispensering, som grundet appellen fra myndighederne tirsdag aften, ikke bliver varslet efter gældende tidsfrister i vores samarbejdsaftale.

Der er fra nu af åbnet op for, at modtagerne i vores PakkeShop kan få udleveret sin pakke uden at skrive under for modtagelse. Vi beder om modtagerens fulde navn, som bevis for levering. Dette er en midlertidig løsning, indtil vi oplever normal situation i Danmark igen.

GLS håber dermed, at alle modtagere i vores PakkeShops vil overholde myndighedernes skærpede appel til hele Danmark og holde afstand på 2 meter - også i en evt. kø til udlevering af pakker.