Gå til indhold
Fra venstre ses Managing Director i GLS Denmark, Steen Kristensen og CEO i Gråkjær, Henrik Skaarup.
Fra venstre ses Managing Director i GLS Denmark, Steen Kristensen og CEO i Gråkjær, Henrik Skaarup.

Pressemeddelelse -

GLS Denmark udvider med et højteknologisk distributionscenter centralt på Sjælland

I foråret 2022 overtog GLS Denmark A/S en grund på 80.000 kvadratmeter i Ringsted Business Park. Efter en grundig udbudsrunde har pakkedistributøren nu fundet den helt rigtige entreprenør til projektet, der skal øge deres sjællandske kapacitet. Valget er faldet på totalentreprenøren Gråkjær Erhverv A/S.

Hos GLS Denmark vækker det stor glæde, at et nyt distributionscenter placeret centralt på Sjælland nu er tættere på første spadestik. 

- Distributionscentret i Ringsted er essentielt for vores arbejde med at sikre tilstrækkelig kapacitet til fremtiden. Det gør, at vi kan opretholde landets bedste leveringskvalitet, når både vi og vores kunder vækster. Derfor har vi haft store krav til kvalitetsniveauet i et fremtidigt distributionscenter, siger Steen Kristensen, Managing Director i GLS Denmark A/S.

En kapacitetsudvidelse med fokus på bæredygtighed og innovation
Kravene til det nye distributionscenter på 10.000 kvadratmeter indebærer blandt andet bæredygtige og innovative løsninger, som lever op til GLS' 2045-mål om nulemission. Med opførelsen af et solcelleanlæg på 445 kWp forventes en årsproduktion på cirka 400.000 kWh. Sådan håber GLS at dække den tredjedel af deres strømforbrug, som sker i dagtimerne. Derudover vil der fra start blive opsat 30 AC-ladestandere og fire lynladerudtag. Det betyder, at en stor del af distributionscentrets distributionsflåde allerede fra indvielsen kan bestå af elkøretøjer.

Distributionscenter Ringsted bliver også hjem for et fuldautomatisk sorteringsanlæg, der vil øge den sjællandske kapacitet med 30-35 %.

- Byggeriet kommer til at spille en afgørende rolle for vores distributionsnetværk på Sjælland. Udover at vores kapacitet øges markant, vil vi kunne tilbyde endnu flere af vores sjællandske kunder nye, attraktive indleveringstider. Samtidig kommer vi tættere på såvel afsendere som modtagere i nærområdet. Derfor kan vores kunder se frem til endnu bedre service, fortæller Henrik Nyegaard, Director Operations i GLS Denmark.

Gensidig forpligtelse til kvalitet driver samarbejdet
De høje krav til byggeriet betyder, at det er en grundig udbudsrunde, der har ledt op til kontraktindgåelsen med Gråkjær.

- Gråkjær har været gode sparringspartnere, men samtidig har de formået at forblive tro mod udbudsmaterialet og de krav, vi har stillet. Derudover har både vi og vores bygherrerådgivere været imponerede over deres kvalitetsstyringssystem. I GLS er kvalitet et nøgleord, og det er derfor vigtigt, at dette også skinner igennem hos vores samarbejdspartnere, lyder det fra Jacob Fischer, Head of Technology and International Operations i GLS Denmark.

Kontraktindgåelsen vækker også stor glæde hos totalentreprenøren, som i 2023 har 50-års jubilæum og mere end 4.000 byggeprojekter i porteføljen.  

- Vi er stolte af, at en international virksomhed som GLS har peget på os. Det er et spændende projekt, og den gode dialog undervejs har skabt gensidig tryghed i samarbejdet. Vi har opført flere større lager- og logistikbygninger, og vi glæder os til at bringe alle vores kompetencer i spil og bidrage til at skabe et topmoderne distributionscenter til GLS, siger Henrik Skaarup, CEO i Gråkjær.

Byggeriet forventes igangsat til foråret 2024, mens det færdige distributionscenter forventes fuldt funktionsdygtigt inden GLS' højsæson i november 2025.

Emner

Kategorier


GLS Denmark og GLS Group

GLS Denmark og GLS Express er blandt de største pakkedistributører i Danmark inden for national og international pakkedistribution og kurérkørsel. Selskaberne er en del af GLS Group, der dækker mere end 40 lande i henholdsvis Europa og Nordamerika.

Under mantraet ”Er det vigtigt for dig, er det vigtigt for os” leverer GLS hele pakken. Innovative løsninger til B2B og B2C, herunder flere e-handelsløsninger, mere end 1.700 PakkeShops fordelt over hele landet og dag-til-dag levering med 99 % leveringssikkerhed i Danmark. Mantraet gælder også for virksomhedens mere end 1.200 medarbejdere, som løfter hinanden til nye niveauer – fagligt såvel som personligt.

GLS-koncernen klimakompenserer for sin samlede CO2-udledning, indtil de når deres mål om nulemission senest i 2045.

Kontakt

Marketing og kommunikation

Marketing og kommunikation

Pressekontakt GLS Denmark og GLS Express 76 33 11 00

Relateret materiale

Kvalitetsførende inden for pakkedistribution i Europa

Med mere end 1.750 PakkeShops i Danmark og et stærkt europæisk netværk er GLS en seriøs partner til det danske erhvervsliv.

GLS

Kokmose 3
6000 Kolding
Danmark