Gå til indhold
Fra venstre ses Torben Kloster fra Gråkjær, Henrik Nyegaard, Director Operations i GLS Denmark, Steen Kristensen, Managing Director i GLS Denmark, og Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted Kommune.
Fra venstre ses Torben Kloster fra Gråkjær, Henrik Nyegaard, Director Operations i GLS Denmark, Steen Kristensen, Managing Director i GLS Denmark, og Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted Kommune.

Pressemeddelelse -

GLS tager første spadestik til nyt distributionscenter: En investering i kapacitet og grøn omstilling

Det første spadestik er taget på den 80.000 m2 store grund i Business Park Ringsted, som GLS Denmark overtog i foråret 2022. Det markerer starten på byggeriet af et nyt højteknologisk distributionscenter centralt placeret på Sjælland.

Fire spadestik i jorden på en bar mark lige op ad Vestmotorvejen har markeret starten på byggeriet af GLS Denmarks nye distributionscenter på 10.000 m2 i Business Park Ringsted. Distributionscentret forventes at øge GLS’ sjællandske kapacitet med 30-35 %.

Første spadestik blev taget af Ringsted Kommunes borgmester, Henrik Hvidesten, Managing Director i GLS Denmark, Steen Kristensen, og Director Operations i GLS Denmark, Henrik Nyegaard samt Torben Kloster fra Gråkjær, der skal stå for byggeriet.

En investering i fremtiden

De seneste år har GLS Denmark haft en positiv udvikling i tilgangen af nye kunder og investeret voldsomt i GLS-brandet, hvilket har medført en stærk vækst. Derfor glæder det Managing Director i GLS Denmark, Steen Kristensen, at de efter en lang udbudsrunde nu endelig kan påbegynde byggeriet – og endda før estimeret tid.

- Distributionscentret er en investering i tilstrækkelig kapacitet til den vækstrejse, vi er på. Det sikrer, at vi kan komme tættere på vores kunder og også i fremtiden give dem den bedste pakkeoplevelse. I byggeriet har vi sammen med vores totalentreprenør, Gråkjær, indtænkt innovative løsninger, som giver GLS endnu et kvalitetsløft. De nye rammer er samtidig en investering i den grønne omstilling, som vi ved byggeriets afslutning vil være endnu tættere på at realisere, siger han.

Den nye placering centralt på Sjælland kommer til at spille en afgørende rolle for GLS’ sjællandske distributionsnetværk. Fra distributionscentret i Ringsted vil GLS afhente og levere pakker i Midt-, Vest- og Sydsjælland. I dag varetages disse områder af GLS’ to distributionscentre i Taastrup.

- Lokationen i Ringsted vil mindske behovet for motorvejskørsel og forkorte afstandene, som distributionsbilerne skal tilbagelægge for at levere og hente pakker. Det gør det muligt for os at anvende flere elbiler i distributionen på Sjælland, fortæller Henrik Nyegaard, Director Operations i GLS Denmark.

Bæredygtigt og højteknologisk distributionscenter giver 400 nye arbejdspladser

Distributionscentret får 30 AC-ladestandere og fire lynladere, så ca. en tredjedel af distributionsflåden tilknyttet lokationen i Ringsted kan bestå af elbiler, når byggeriet står færdigt. Antallet af ladestandere er dog fuldt skalerbart. Dermed forventer GLS at øge deres anvendelse af elbiler betragteligt i tråd med deres 2030-mål om at have 50 % el- eller nulemissionskøretøjer i transportflåden.

Det er ikke kun elbiler, der kommer til at bidrage til den grønne omstilling. Et solcelleanlæg 445 kWp på taget af bygningen forventes af kunne dække den tredjedel af GLS’ strømforbrug, som finder sted i dagtimerne. Derudover vil energien, ligesom på alle andre danske GLS-lokationer, komme fra 100 % certificeret grøn strøm.

I bygningen installeres et komplet CTS-anlæg, der ikke kun giver store energibesparelser, men også leverer et godt indeklima til de kommende 200 medarbejdere og 200 chauffører, der får deres daglige gang på distributionscentret.

Borgmester Henrik Hvidesten er glad for, at GLS har valgt at udvide med et distributionscenter i Ringsted.

- I Ringsted Kommune er vi naturligvis glade for og stolte over, at en stor virksomhed som GLS har valgt at bygge deres nye distributionscenter hos os, og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet omkring etableringen. Det betyder blandt andet, at vores arbejdsmarkedscenter allerede nu er i gang med de indledende øvelser, så vi kan hjælpe med at skaffe de hænder, der skal bruges, når byggeriet står færdigt, udtaler han.

Rejsegildet forventes afholdt i juni 2024, mens det færdige distributionscenter forventes fuldt funktionsdygtigt i august 2025.

Fakta om GLS Denmark

  • GLS Denmark har 11 lokationer fordelt i syv danske byer
  • Distributionscentret i Ringsted bliver GLS’ tiende i Danmark
  • GLS Denmark beskæftiger cirka 1.200 medarbejdere

Emner

Kategorier


GLS Denmark og GLS Group

GLS Denmark og GLS Express er blandt de største pakkedistributører i Danmark inden for national og international pakkedistribution og kurérkørsel. Selskaberne er en del af GLS Group, der dækker mere end 40 lande i henholdsvis Europa og Nordamerika.

Under mantraet ”Er det vigtigt for dig, er det vigtigt for os” leverer GLS hele pakken. Innovative løsninger til B2B og B2C, herunder flere e-handelsløsninger, mere end 1.700 PakkeShops fordelt over hele landet og dag-til-dag levering med 99 % leveringssikkerhed i Danmark. Mantraet gælder også for virksomhedens mere end 1.200 medarbejdere, som løfter hinanden til nye niveauer – fagligt såvel som personligt.

GLS-koncernen klimakompenserer for sin samlede CO2-udledning, indtil de når deres mål om nulemission senest i 2045.

Kontakt

Marketing og kommunikation

Marketing og kommunikation

Pressekontakt GLS Denmark og GLS Express 76 33 11 00

Relateret materiale

Kvalitetsførende inden for pakkedistribution i Europa

Med mere end 1.750 PakkeShops i Danmark og et stærkt europæisk netværk er GLS en seriøs partner til det danske erhvervsliv.

GLS
Kokmose 3
6000 Kolding
Danmark